Η Τάση του Καιρού στην Ελλάδα

Επόμενες 15 ημέρες

Τάση καιρού

 

Η εκτίμηση χωρίζεται στις δύο παρακάτω περιόδους:

 

5– 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Καιρός: Γενικά αίθριος αρχικά. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά (κυρίως του ηπειρωτικού κορμού) στα τέλη της περιόδου (8+9 Ιουλίου).

Θερμοκρασίες: Σε ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή επίπεδα (ζέστη) με μέγιστες θερμοκρασίες κατά μ.ο. τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα Δυτικά μέχρι και τους 37 βαθμούς.

Άνεμοι: Ελαφρώς ενισχυμένοι στο Αιγαίο (έως 7 μποφόρ) με σταδιακή εξασθένηση στο τέλος της περιόδου. Χωρίς αξιοσημείωτες εντάσεις στα υπόλοιπα.

 

10 – 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Καιρός: Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Θερμοκρασίες: Αρχικά σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα με μέγιστες κατά μέσο όρο τους 32 βαθμούς. Με ανοδική τάση στη συνέχεια, σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα (μέγιστες ~35 με 36 βαθμοί Κελσίου)

Άνεμοι: Ελαφρώς ενισχυμένοι στο Αιγαίο (έως 7 μποφόρ) στο τέλος της περιόδου. Χωρίς αξιοσημείωτες εντάσεις στα υπόλοιπα.

 

*Εκδόθηκε 02.07.2022

 

 

Επόμενος μήνας

 

Ιούλιος 2022

Καιρός: Φυσιολογικά ύψη βροχόπτωσης για την εποχή στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Κάπως λιγότερες βροχές από το συνηθισμένο θα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα, χωρίς ωστόσο και εκεί να υπάρχουν μεγάλες κλιματικές αποκλίσεις

Θερμοκρασίες: Πιο ψηλές από ότι θα έπρεπε να είναι για την εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα ηπειρωτικά. Ωστόσο, φαίνεται πως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Κυκλάδων και της Κρήτης οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ήπιες.

*Εκδόθηκε 10.06.2022

 

Επιμέλεια:

© Dimitris Pantioras – Weather Forecaster

για το HellenicWeather.com

 

Επισημαίνεται ότι το παραπάνω αποτελεί μια προσπάθεια εκτίμησης της μέσης εικόνας του καιρού σε όλη τη Χώρα και οι αποκλίσεις αναφέρονται στη μέση τιμή της περιόδου. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επαλήθευσης εκτιμήσεων τέτοιου είδους, καλό θα ήταν να μην προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας σύμφωνα με αυτήν.

 

H ενότητα ανανεώνεται ανά ~7 ημέρες και αφορά την εκτίμηση της μέσης εικόνας του καιρού για τις επόμενες 15 ημέρες και της πολύ γενικής εικόνας του καιρού για τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα G.F.S. και E.C.M.W.F.

 

Δείτε επίσης