Τάση Καιρού

Η τάση του καιρού στην Ελλάδα

 

Επόμενες 15 ημέρες

 

(πατήστε για μεγέθυνση)

Προσοχή: Το παραπάνω αποτελεί γενική εκτίμηση τάσης καιρού για όλη την Ελλάδα και όχι για συγκεκριμένη περιοχή.

*Με δεδομένα της 15.1.2022 από το G.F.S.

 

ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2022
Πρόγνωση θερμοκρασίας στα 850hPa (1500m) και ύψους χιονιού σε εκατοστά βάσει των στοιχείων της 18/1/2022 από το προγνωστικό σύστημα G.F.S.

 


 

Επόμενος μήνας

Φεβρουάριος 2022

Καιρός: Γενικά μειωμένο για την εποχή ύψος υετού (βροχή ή χιόνι) στη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στα Δυτικά και τα Βορειοανατολικά.

Θερμοκρασίες: Ελαφρώς υψηλότερες από τις φυσιολογικές τιμές (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα κυμανθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

*Με δεδομένα της 1/1/2022 από το E.C.M.W.F.

 

Επιμέλεια:

© Dimitris Pantioras – Weather Forecaster

για το HellenicWeather.com

 

Επισημαίνεται ότι το παραπάνω αποτελεί μια προσπάθεια εκτίμησης της μέσης εικόνας του καιρού σε όλη τη Χώρα και οι αποκλίσεις αναφέρονται στη μέση τιμή της περιόδου. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επαλήθευσης εκτιμήσεων τέτοιου είδους, καλό θα ήταν να μην προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας σύμφωνα με αυτήν.

 

H ενότητα ανανεώνεται ανά ~7 ημέρες και αφορά την εκτίμηση της μέσης εικόνας του καιρού για τις επόμενες 15 ημέρες και της πολύ γενικής εικόνας του καιρού για τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα G.F.S. και E.C.M.W.F.

 

Δείτε επίσης