Ακολουθεί η πρόγνωση των επόμενων ημερών με χάρτες βροχόπτωσης ανά 12ωρο:
Την Τετάρτη (29/4) η μέρα στα δυτικά θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Πιθανόν στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τα ΒΔ τμήματα της Πελοποννήσου να σημειωθούν τοπικές βροχές που ναι μεν θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ, αλλά δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Προς το απόγευμα ίσως έχουμε και ένα πέρασμα από ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, ειδικά στις νοτιότερες περιοχές, με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά της χώρας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν απογευματινές μπόρες.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 21-23 βαθμούς και 25 -26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου αρκετά υψηλές τιμές κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 22-23 και 25-26 στις νοτιότερες περιοχές.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 2-4 και στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα τοπικά 5-6 μποφόρ. Ήπιοι άνεμοι στα πελάγη, όμως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, από την Ήπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα για απογευματινές μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 13-25, με νοτιάδες 2-4 μποφόρ που το απόγευμα πρόσκαιρα θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία από 15-22 βαθμούς και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.
Την Πέμπτη (30/4) στα δυτικά, τα νότια, την ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά 1/5) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Επιλέξτε περιοχή για την αναλυτική πρόγνωση καιρού | ή δείτε τους χάρτες
Το Σάββατο (2/5) η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Με τα έως τώρα στοιχεία εκτιμούμε ότι από την Κυριακή 3/5/2020 θα υπάρξει γενίκευση των φαινομένων και περίπου για ένα τριήμερο ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Επιμέλεια: HellenicWeather.com