Την Κυριακή (6/10) περιμένουμε λίγες σποραδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα (7/10) θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, ενισχυόμενοι από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.