Όλα όμως δείχνουν ότι από τις 20 Μαΐου θα πάρουμε την πρώτη γεύση “καλοκαιριού” από άποψης θερμοκρασίας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έχουμε “καυσωνικές θερμοκρασίες”, αντιθέτως θα είναι πολύ ιδανικές και υποφερτές. Πιο συγκεκριμένα, από τους 20-23 βαθμούς που έχουμε αυτή την περίοδο, θα μεταφερθούμε σε θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς. Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες μέγιστης θερμοκρασίας στη Χώρα μας για τις 20, 21 και 22 Μαΐου από το Παγκόσμιο Μοντέλο Πρόγνωσης (G.F.S.)
20 Μαΐου
21 Μαΐου
22 Μαΐου
Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε τη θερμοκρασία αερίων μαζών από τα μεγαλύτερα μοντέλα πρόγνωσης. Όλα τους λοιπόν συμφωνούν ότι από τις 20 έως και 25 του μήνα θα καταλάβουμε την αισθητή διαφορά της θερμοκρασίας.
Πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η εκτίμηση των Μετεωρολόγων του αμερικάνικου website Accuweather για το φετινό καλοκαίρι, την οποία θα δημοσιεύσουμε σε μορφή κατανοητή για το ευρύ κοινό πρώτοι εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στο Hellenic Weather!
Δείτε τον καιρό σε χάρτες μεταβαίνοντας στους Προγνωστικούς Χάρτες