Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και στα ανατολικά τμήματά του τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ . Βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών από τα δυτικά.
Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι στη νοτιοανατολική χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο από τα δυτικά.
Γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.