Πολύ μεγάλες διαφορές θα υπάρχουν στην Ευρώπη το τελευταίες ημέρες του Μάη, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του αμερικάνικου μετεωρολογικού site Accuweather. Ενώ η δυτική Ευρώπη θα έχει αυξημένη ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, η ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα έχουν Φθινοπωρινό καιρό με βροχοπτώσεις και αρκετή δροσιά.
«Το νότιο άκρο αυτής της υγρής περιοχής, κατά μήκος των Βαλκανίων, ακόμη και η Ελλάδα, θα έχει ισχυρές βροχοπτώσεις την Τρίτη (26/5) και την Τετάρτη (27/5). Οι νεροποντές θα μπορούσαν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες σε αυτές τις περιοχές στα μέσα της εβδομάδας» , αναφέρει ο μετεωρολόγος του Accuweather, Tyler Roys.
Ταυτόχρονα, το Jet Stream θα επιτρέψει στο ψυχρό αέρα να εισχωρήσει στην περιοχή. Ο συνδυασμός των αυξημένων νεφώσεων, των βροχών και των ψυχρότερων αερίων μαζών, θα δροσίσει τον καιρό περισσότερο σε σύγκριση με το κανονικό.
Επιμέλεια: HellenicWearher.com
Όρος Αναδημοσίευσης: H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο του HellenicWeather.com